MP och FK håller bilaterala samtal kring migration.

Spread the love

I idyllisk miljö tar MPs Annika Hirvonen Falk Flyktingkommittén för dialog kring Sveriges framtida migrationspolitik. Flyktingkommittén som består av tidigare och nuvarande flyktingar med olika status menar om Sverige ska uppgradera sina lagar måste man först frångå de tillfälliga lagar som uppkom november 2015.

Delar av kommittén deltog i samtalen där framställan av de förslag som arbetas fram, överlämnats och diskuterats.
De ensamkommande flyktingbarnens situation framställdes av Benjamin Fayzi som genom Ung i Sverige länge arbetat med dessa frågor. Victoria Khori återspeglade många mammors dilemma där hela familjer far illa på grund av ett vaggande beslut på riksdagsnivå.
“Det handlar inte bara om att möjligheterna inte är tillgängliga utan kraven är inte realistiska” Menar Ayman Raba. 13 år i Sverige utan uppehållstillstånd och omöjligt utvisningsbeslut. “Jag ger Sverige flerfald som Svensk än den situation jag som många andra statslösa befinner sig i” Fortsätter han.
Att vissa tror att utvisningsbeslut kommer att genomföras är naivt med tanke på rådande instabilitet i världen samt att läget i detidigare krigsdrabbade områdena knappast har blivit värre. Läget i Jemen, Syrien, Irak och Afghanistan är än mer svår.

Förslagen innehåller punkter kring Permanent Uppehållstillstånd för de som redan lever i Sverige, Rätten till Familjeåterförening, Slopandet av Volymmål då Sverige inte är i en flyktingkris längre och en mer effektiv integrationsplan där flyktingar själva är med i framtagningen.

Resultatet av dagens möte är en tydlig presentation av Flyktingkommittén samt att få en mer klar bild av Miljöpartiets linje i nuvarande migrations fråga. Dessutom överlämnades berättelser från de som skrivit under den namninsamling som pågår och som beskriver mångas olika inhumana ärenden kring migrationsverkets beslut eller icke beslut meddelar kommittens språkrör Abdulla Miri.

You may also like...

Popular Posts

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *