Refugee av Leen vald till den officiella låten till Flyktingkommittén

Spread the love

Från Syrien Till att släppa sin egen skriven första singel på spotify med titeln Refugee. Att ha en stor passion till musik och att vara någon som har upplevt så många svårigheter skulle absolut vara en tillräcklig bra anledning för att skapa musik som berör och inspirerar.

Leen

Flykting kommittén har valt Refugee av Leen som officiell låt. Motiveringen är att Leen som Syrisk-Svensk artist och tidigare flykting representerar den positiva effekten av Svenskt mottagande och hur mångfald gynnar Sveriges största industri, Musikbranschen.

Leen är en syrisk artist som flydde till Sverige och började en musikkarriär från noll. Efter hon hade förlorat nästan allt, hennes hus blev bombad och hennes ungdomsår blev förstörda och fulla av rädsla och oro lämnade hon sin familj och åkte till Sverige och sökte asyl när hon var 18.

Leen transformerades från en tjej som det enda hon kunde göra är att drömma till att skriva och prodda egenskriven musik samt vara på radio, tidningsintervjuer och sjunga i flera festivaler och konserter. Den naturliga orientaliska vibrato i hennes röst blandad med hennes kärlek till Engelsk popmusik inspirerade henne att involvera den fina mixen i hennes musik. Leen vill att hennes musik ska uttrycka känslor från den andra mörkare sidan av världen. Hon har så många känslor som skapades av allt hon gick igenom och hennes enda verktyg att uttrycka dessa känslor är genom hennes musik. Refugee hennes nya och första singel är blomman som växte från betong. De svårigheterna hon fick bemöta när hon började ett nytt liv i Sverige och smärtan hon såg i ögonen av många flyktingar som försökte jättehårt att bevisa till samhället att de förtjänar ett nytt liv här inspirerade henne att skriva Refugee. Refugee beskriver att ibland spelar det ingen roll hur mycket man försöker radera bort de dåliga fördomar som det nya samhället har om flyktingar tyvärr kommer en del av detta samhället endast se dem som främlingar.

You may also like...

Popular Posts

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *